Събота, 27 Апр 2024
           
Политика

Нинова при Радев: Агонията, в която е България може да се прекрати само с предсрочни избори

   
Нинова при Радев: Агонията, в която е България може да се прекрати само с предсрочни избори

Ясна е позицията ни. Времето доказва тази позиция, тя е, че това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Агонията, в която вкараха България може да се прекрати само с предсрочни избори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предава БГНЕС. Това правителство предаде очакванията на стотици хиляди хора за промяна на досещания модел на управление.

Вместо да се борят с мафията, изпраха мафията и задкулисието и ги узакониха. Корупцията вече се записва в законите, приоритетите на правителството не са изпълнени, Шенген по въздух и вода е унизително за България, категорична е Нинова. Еврозоната от 1 януари 2025 също се отдалечава като възможност, ПВУ не е ревизиран, крие риск за енергийната стабилност, инфлацията не е намалена, това са техни приоритети, каза Нинова.

Техните приоритети не са придвижени. Девет месеца посветиха единствено за разпределяне на постове. За сметка на това големите приоритети на държавата са на заден план, каза Нинова. Пренесоха властта в парламента, но убиха парламентаризма - качеството на законите е под всякаква критика, това е гаранция за несигурност и нестабилност, подчерта лидерът на БСП. Ако това продължи още 9 месеца, това означава още по-голяма несигурност и нестабилност, защото ще разпределят регулаторите.

Мафията и задкулисието да заемат най-високите постове и да бъдат официализирани и легитимни. За нас това е неприемливо, предсрочни избори са изход от тази ситуация и не виждаме възможност в това НС да бъде решена някаква друга конфигурация, или поне заявявам, че ние няма да участваме в такива, категорична е Нинова.