Неделя, 28 Апр 2024
           

Кейт се извини: Понякога и аз експериментирам с редактиране на снимките си

   
Кейт се извини: Понякога и аз експериментирам с редактиране на снимките си

Принцесата на Уелс се извини „за всяко объркване“, причинено от снимката й за Деня на майката, след като пет агенции я оттеглиха поради опасения за редактиране.

„Както много любители фотографи, понякога и аз експериментирам с редактиране на снимките“, заяви Кейт в изявление, публикувано в социалните мрежи на двореца Кенсингтън.

Снимката, за която бе съобщено, че е правена от принца на Уелс, е първото изображение на херцогинята, публикувано след операцията й през януари.

 



Снимката се появи в публичното пространство в неделя, след което агенции сред които Ройтерс, Асошиейтед прес (АП), Getty Images и Агенция Франс прес (АФП) предупредиха медиите да „убият“ снимката от техните системи и архиви.
 

 

фалшивата снимка на Кейт

БТА



„Асошиейтед прес първоначално публикува снимката, която беше подадена от двореца Кенсингтън. АП по-късно оттегли изображението, тъй като при по-внимателно разглеждане изглежда, че източникът е манипулирал изображението по начин, който не отговарят на стандартите за снимки на агенцията".

Въпросната фотография беше публикувана по случай Деня на майката и показва Кейт, заобиколена от нейните трите деца -  принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Според Асошиейтед прес снимката показва "несъответствие в подравняването на лявата ръка на принцеса Шарлот". По-късно бе обърнато внимание и на други детайли като липсващия сватбен пръстен на Кейт и позицията на ръката на принц Луи.