Понеделник, 29 Апр 2024
           
Развлечения

Анимацията Кунг-Фу Панда 4 надви конкурентите в боксофиса с дебюта си

   
Анимацията Кунг-Фу Панда 4 надви конкурентите в боксофиса с дебюта си

Докато драмата на Universal Pictures “Опенхаймер“ триумфира на наградите „Оскар“ в неделя вечер, студиото има с какво още да се похвали и в сегашния боксофис. Анимацията „Кунг-Фу Панда 4“ дебютира на първо място в класацията, събирайки 58,3 млн. долара в Северна Америка през уикенда, съобщава Associated Press, базирайки се на студийни оценки, пише Investor.

„Кунг-Фу Панда 4“ – първият филм от франчайза от 2016 г. насам, стартира по-добре в сравнение с предишните серии, с изключение на оригинала от 2008 г., който генерира 60,2 млн. долара при премиерата си.

Четвъртият филм за приключенията на пандата воин По прибра допълнителни 22 млн. долара на международно ниво.

Новините останаха добри и за филма, дебютирал на първо място предишната седмица „Дюн: Част втора“. Научната фантастика се представи силно през втората си седмица на екран, като приходите ѝ намаляха едва с 44%. Приходите от билети през втората седмица възлиза на 46 млн. долара, с което общите приходи в Северна Америка възлизат на 157 млн. долара.

На трето място дебютира хорърът „Чонси“ с приходи от билети за 10 млн. долара.

Междувременно стана ясно, че Nintendo и базираното в Санта Моника анимационно студио Illumination ще създадат нова анимация, базирана на играта Super Mario, след невероятния успех на миналогодишния „Супер Марио Bros.: Филмът“.

Двете компании заявиха в неделя, че новият филм ще излезе през април 2026 г. в САЩ и на други пазари в цял свят, съобщава Wall Street Journal.

През ноември Nintendo съобщи още, че създаде игрален филм, базиран на популярната игра „Легендата на Зелда“.