Събота, 27 Апр 2024
           
Новини

Разследват версия, че братя Найденови от Ефбет са поръчали Васил Божков

   
Разследват версия, че братя Найденови от Ефбет са поръчали Васил Божков
  ПИК

Отворена е секретна разработка в службите за сигурност, според която босовете на "Ефбет" Цветомир и Боян Найденови (известни като Цекитe) са заподозрени в поръчителство на атентат срещу Васил Божков, пише ПИК.

Според оперативна информация поръчката е била дадена след завръщането на Божков от Дубай в края на лятото на 2023 г. и след постановлението на съда за домашен арест. Установени са предложени оферти към килъри от съседна държава, които евентуално да поемат мократа поръчка. В същото време, според данни на медията ни, братя Найденови са в основата на разпитите на Васил Божков по подозрение, че стои зад убийството на Алексей Петров. Свидетели, близки до тях, дали показания в тази посока пред следствените власти. Войната между Найденови и Божков не се е разминала, напротив, ескалира, донасят източниците на ПИК.

Както е известно, именно след конфликта между бившите съдружници в хазарта Васил Божков стана обвиняем, и то по непосредствените показания на Цветомир и Боян Найденови, както и на техния баща Стефан, които го набедиха в рекет и закани за убийство.  След като бе отнет лицензът на "Еврофутбол" на Васил Божков, на практика цялата дейност по залозите мина в ръцете на империята на "Ефбет" на семейство Найденови.

Те се движат с бронирани мерцедеси и тежък охранителен ескорт, превърнали са жилищата си на столичната улица "Златовръх" в "Лозенец" в истински крепости. Наскоро фирма от орбитата на "Ефбет" се сдоби с букмейкърски лиценз. Хора от хазартния бизнес разказват, че Цветомир и Боян Найденови се чувстват абсолютно недосегаеми в бранша и парадират с връзките си с Бойко Борисов и Делян Пеевски, от чието име твърдят, че действат. Те се хвалели, че могат да издействат дори законодателни промени от ГЕРБ и ДПС в полза на бизнеса си, ако щракнат с пръсти.