Неделя, 28 Апр 2024
           
Новини

Адвокатът на Червения пират: Добродушен е, живее в паралелна вселена, възможно е някой да му е повлиял

   
Адвокатът на Червения пират: Добродушен е, живее в паралелна вселена, възможно е някой да му е повлиял
  BGNES

Илко Захариев има сериозни проблеми с психиката си. Това каза пред NOVA адвокатът на станалия известен като Червения пират мъж. За клиента на Георги Георгиев се твърди, че отправял заплахи към политици, магистрати и институции. По думите на служебния защитник Захариев има признаци на биполярно разстройство, но бил добродушен и лесно манипулируем.

Според юриста Червения пират избягвал действителността и се връщал в ученическите си години, защото тогава се чувствал комфортно и уютно. „Не отричам вероятността той да е съпричастен към отправените му обвинения”, допълни Георгиев. Възможно било, обаче, и някой да му е повлиял.

„Установено е, че от иззетите от него устройства са отправяни заплахи, но не, че към момента на това деяние те са били у клиента ми”, подчерта служебният защитник на Червения пират.

Георги Георгиев взел личните вещи на задържания, за да ги предаде на близките му. Направило му впечатление, че три от чантите били пълни с книги, а една – със скъпа храна. В нея имало луканки и сирена. „Стори ми се подозрително за човек, който няма една стотинка в джоба”, коментира юристът.

Според него е възможно някой да е накарал Захариев да изпрати заплашителните съобщения от телефоните, които събирал.

„Той е незаинтересован и живее в паралелна вселена”, категоричен е Георги Георгиев. Според него не е изключено клиентът му да е отправил заплахите, но по-скоро смята, че стилистиката е коренно различна от неговата. „Тук говорим за политически и социални послания”, подчерта служебният защитник.