Понеделник, 29 Апр 2024
           
Политика

Борисов: Преговори с ПП-ДБ ще има, не искам Мария Габриел да се чувства послушко

   
Борисов: Преговори с ПП-ДБ ще има, не искам Мария Габриел да се чувства послушко

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че преговори с ПП-ДБ в петък, събота и неделя за правителство все пак ще има, но отправи отново сериозна доза критики към партньорите си от сглобката за действията им през изминалите дни, пише Dariknews.

"Президентът изобщо не ни е виновен, виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза", коментира пред медиите Борисов и допълни, че все пак с Мария Габриел първо трябва да се приберат в България, за да комуникират на живо, а не толкова да се прибързва. Те са на конгреса на ЕНП в Букурещ, който продължава втори ден.  

"Всичко трябваше да се реши предварително кога, как и защо. Не знам защо за толкова неща не си държат на думата, а са се хванали, че на 6 трябва да се даде оставката. Можеше да се подаде в понеделник, вторник, сряда, четвъртък, когато сме уточнили всичко”, каза още той. 

По думите на Борисов президентът Радев е разумен човек и "няма да иска да се забърка в тази каша, в която ни вкараха заради егото и гордостта и не знам какво още на тези хора".

"Мария Габриел е кандидат за премиер, тя има избран от нея екип в най-важните сфери. Ще управлява този кабинет, ще каже с кои министри може да работи и затова е логично преговорите да се водят от този човек. Искаме ли премиер послушко, или такъв, като академик Денков, с уважение го казвам, който никога не можеше да вземе решение, докато не чуе Кирил, Асен и една поредица хора? Защото премиерът е овластеният от народа да взима бързи, смели и категорични решения, дори и да сгреши. Как би се чувствал премиер Денков, когато над главата му стоят още 4-5 лидери? Той чувства ли се ръководител на това, което е? Е, аз не искам Мария Габриел да се чувства послушко или преди да каже нещо, да трябва да се обади да пита някой, примерно на мен или на който и да е друг. Затова най-човешки казах - връщаме се в четвъртък вечерта, да седнат на преговори екипите в петък, събота и неделя. Аз не искам Мария да се чувства в сянка, защото подписът после ще е неин, отговорността е нейна, тя трябва да взима решенията си сама и бързо", заяви категорично лидерът на ГЕРБ.