Събота, 27 Апр 2024
           
Новини

Огромно количество марихуана за над 6 млн. лв. задържаха митничарите на Капитан Андреево

   
Огромно количество марихуана за над 6 млн. лв. задържаха митничарите на Капитан Андреево

Огромно количество марихуана задържаха митничарите на ГКПП "Капитан Андреево". Дрогата е на стойност над 6 милиона лева и е открита в товарен автомобил, пише БНТ.

Митническите служители са открили 337 килограма от наркотика в тир, пътуващ от Великобритания към Турция. Камионът е бил подложен на щателна митническа проверка и така били намерени пакетите, укрити между редовно превозвани пластмасови палети.

Количеството е рекордно голямо. Арестуван е 40-годишен турски гражданин. За престъплението се предвижда наказание от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 до 300 хиляди лева. На този етап няма данни за организиран канал за трафик на наркотици. Над 260 кг е задържаната дрога през миналата година на "Капитан Андреево", оповестиха митническите власти.

"Става въпрос за товарен автомобил - влекач и полуремарке, като наркотикът е открит в товарното помоещение на полуремаркето, поставен сред товара, а не в тайник. Товарът са плоскости - пласмасови. Наркотикът се намира в кашони, множеството, от които са открити 344 броя пликове, съдържащи суха зелена листна маса. Направеният полеви наркотест реагира на канабис", съобщи Георги Господинов, началник на МП "Капитан Андреево".