Събота, 27 Апр 2024
           
Спорт

Надал се оттегли от участието си в Индиън Уелс

   
Надал се оттегли от участието си в Индиън Уелс

Завръщането на Рафаел Надал се отлага. Матадора взе решение да се оттегли от участието си на Мастърс турнира в Индиън Уелс, пише БГНЕС.

Испанецът трябваше да премери сили с Милош Раонич в първия кръг на надпреварата, а сега мястото му ще бъде заето 'щастлив губещ'. Преди броени дни Рафа и Карлос Алкарас спретнаха двучасово шоу в Лас Вегас, но сега 37-годишният испанец обясни, че все още не се чувства готов да играе на най-високото ниво. "С голяма тъга трябва да се оттегля от този невероятен турнир. Всички знаят колко обичам да играя в Индиън Уелс. Това беше и една от причините да пристигна много рано, за да тренирам и да се опитам да се подготвя по най-добрия начин...Работих усилено, но считам, че не съм готов да играя на най-високо ниво на толкова важен турнир. Решението не е лесно, даже е трудно, но не мога да лъжа себе си и хилядите фенове. Всички ще ми липсвате и съм сигурен, че турнирът ще има голям успех", написа Надал в социалните мрежи. 

Така единственият турнир за Надал от началото на сезона си остава този в Бризбън, където записа две победи преди да загуби на четвъртфинал от Джордан Томпсън. В този мач той получи нова травма, заради която се оттегли от Aустрелиън Оупън. Наскоро той каза, че формата му в Индиън Уелс няма да е от значение, като фокусът остава върху участието му в сезона на клей. Надал не бе планирал да играе в Маями, така че оттук насетне ще концентрира усилията си, за да може да бъде готов за турнирите на червено, като евентуално първият, на който можем да се появи, е Мастърсът в Монте Карло, който стартира на 7 април.