Събота, 27 Апр 2024
           
Новини

Над 50 училища са избрали да преминат обучение за реакция при природни бедствия и аварии на полигона на Столичната община

   
Над 50 училища са избрали да преминат обучение за реакция при природни бедствия и аварии на полигона на Столичната община

"Започнаха нови обучения на ученици за реакция при бедствия и аварии на общинския полигон в Панчарево. За обучение до сега са се записали над 50 столични училища" – съобщи директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община Красимир Димитров.

Тази година ново в програмата е лекция на експерти от Държавна агенция безопасност на движението и Пътна полиция към СДВР. Знанията за пътна безопасност са много важни.
Предвидени са също и познавателни игри и викторини, а за участниците са подготвени и грамоти. Часовете по превенция ще се провеждат в две групи – сутрин и след обяд.

Полигонът на Столична община бе създаден с цел обучение по превенция на природни бедствия, като досега са преминали хиляди ученици. Обученията се извършват на площадки за реакция при наводнения, земетресения, пожари, както и за пътна безопасност. На терен децата могат да видят спасителни дейности, да научат какво трябва да направим при пожар и как да се предпазим, ако има наводнение или земетресение. Спасяването на човешки живот е най-важно и знанията как да се предпазим и да помогнем на другия са изключително важни.

Аварийните екипи на общината са обучени и разполагат със специализирано оборудване и техника за реакция при различни бедствия.