Неделя, 28 Апр 2024
           
Свят

Тръмп предизвика Байдън на телевизионни дебати

   
Тръмп предизвика Байдън на телевизионни дебати

Доналд Тръмп предизвика Джо Байдън на телевизионни дебати, докато двамата се подготвят за реванш на президентските избори през ноември, следвайки убедителните им победи в първичните избори в редица щати по време на т.нар. „Супервторник“.

Тръмп заяви, че ще участва в телевизионен форум с президента демократ „навсякъде и по всяко време“

От кампанията на Байдън отговориха, че Тръмп е „жаден за внимание и се бори да разшири своята привлекателност“.

Досега не са договорени дебати преди изборите през ноември.

Предизвикателството от Тръмп дойде часове след като последният му съперник в първичните избори Ники Хейли отпадна от надпреварата за републиканската номинация за Белия дом.

„Важно е, за доброто на нашата страна, Джо Байдън и аз да дебатираме въпроси, които са жизненоважни за Америка и американския народ“, написа Тръмп в своята социална мрежа Truth Social.

Той добави, че тези дебати могат да се организират от Националния комитет на Демократическата партия или от Комисията по президентските дебати, която наблюдава президентските дебати през последните 30 години.

По думите на бившия президент дебатната комисия - която се обявява за безпартийна, но е обвинена от консерваторите в пристрастност, е „дъщерно дружество“ на Демократическата партия.

Кампанията на Байдън не каза дали той ще участва в дебат срещу Тръмп и вместо това предложи републиканецът да гледа обръщението на президента към Конгреса за състоянието на Съюза в четвъртък вечер.

„Това е разговор, който ще проведем в подходящия момент в този цикъл“, каза директорът по комуникациите на кампанията на Байдън Майкъл Тайлър.

„Ако той толкова отчаяно иска да види президента Байдън в най-гледаното време, той не трябва да чака! Той може да се присъедини към десетките милиони американци, които ще се включат телевизорите си, за да гледат речта за Състоянието на Съюза утре вечер“, продължи той.

В сряда Тръмп каза също, че ще следи речта за Състоянието на Съюза и „ще коригира в бърз отговор“ изказването на Байдън.

Тръмп беше яростно критикуван, след като отказа да участва в телевизионни дебати със своите републикански съперници за номинацията на партията за Белия дом през този изборен цикъл.

Тогава той заяви, че няма какво да спечели от подобни форуми, позовавайки се на голямата си преднина в социологическите проучвания.

Байдън и Тръмп дебатираха два пъти по време на президентската надпревара през 2020 г.