Понеделник, 29 Апр 2024
           
Политика

Петкова: Прибързаните действия на ПП-ДБ тласкат държавата към нови избори

   
Петкова: Прибързаните действия на ПП-ДБ тласкат държавата към нови избори

Теменужка Петкова от ГЕРБ направи коментар след оставката на премиера Николай Денков. Тя припомни, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не присъства в зала, тъй като в момента се провежда конгресът на ЕНП. "Той задължително трябва да присъства, тъй като там се взимат изключително важни решения, заедно с него е и Мария Габриел", посочи Петкова.

"Това прибързано действие на колегите от ПП-ДБ и нейното гласуване сега и веднага буди определени подозрения", посочи Петкова. Според нея не е ясно каква е целта на тези прибързани действия, докато Борисов и Габриел са в чужбина. 

"Те не желаят да се водят преговори, по-скоро това, което те искат, е да тласнат държавата към избори, в противен случай не бих могла да си представя за какво бе необходимо това бързане. Предстояха и оценки на министрите, на фона на всичко това, е малко странно това, което правят колегите от ПП-ДБ", посочи тя.

Петкова добави, че все още никой от ПП-ДБ не ги е потърсил за водене на преговори. Тя припомни, че главен преговарящ е Мария Габриел.

Според нея преговорите може да стартират при първия възможен за това момент.