Понеделник, 29 Апр 2024
           
Политика

Денков увери: Правителството ще продължи да работи до избирането на ново

   
Денков увери: Правителството ще продължи да работи до избирането на ново

Добрите обещания са спазените обещания. Това правителство удържа на дадената политическа дума и подаде оставка на деветия месец от управлението. Така изпълняваме поетия ангажимент като налагаме нова европейска култура в партийните отношения.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в началото на правителственото заседание, което съвпадна с дебатите в Народното събрание по неговата оставка.

Имаме обаче едно по-важно обещание и то е към българските граждани и към българския бизнес - на тях дадохме уверение, че ще живеят и работят в нормална европейска държава. С по-висок стандарт на живот, с правила и закони, добави Денков.

И увери, че до избирането на следващия кабинет неговото правителство ще продължи да работи по важните приоритети, сред които Николай Денков очерта повишаване на доходите, създаване на устойчива бизнес среда, засилване на сигурността на държавата и утвърждаване на позицията ни в международната обстановка.

Премиерът в оставка обяви, че на правителственото заседание ще бъде приета Програма за подпомагане на българските общности и дейности в чужбина.

Често казвам, че демографският проблем е нашата задача на задачите. И едно от неговите решения минава през грижите за нашите сънародници извън граница, за да се чувстват те част от нашето общество и държава и за да пожелаят да се върнат тук със семействата и децата си в подходящ момент, изтъкна Николай Денков.

Ще бъдат отпуснати и допълнителни средства към бюджета на здравеопазването, с които да се подпомогнат дейностите на БЧК.