Събота, 27 Апр 2024
           
Свят

Мета ще разследва широко разпространените прекъсвания на своите платформи

   
Мета ще разследва широко разпространените прекъсвания на своите платформи
  pixabay

Мета съобщи, че разследва широко разпространените прекъсвания на своите платформи Фейсбук, Инстаграм и Тредс, след като потребителите по целия свят бяха блокирани от своите акаунти, пише БГНЕС. "Наясно сме, че хората имат проблеми с достъпа до нашите услуги. В момента работим по този въпрос", заяви говорителят на Meta Анди Стоун в публикация в X.

Според уебсайта DownDetector съобщенията, че Фейсбук не работи, са достигнали своя връх в 17:30 българско време - около 500 000. Пикът на съобщенията за Инстаграм е бил около 70 000 по същото време. 

Тредс, конкурентът на Туитър (Х), който беше пуснат през 2023 г., също страдаше от съобщения за прекъсвания, въпреки че Уатсап, услугата за съобщения на Мета, изглеждаше пощадена. На страницата със статуси на Фейсбук, предназначена за рекламодателите, се казваше, че сайтът страда от "сериозни смущения" и че "инженерните екипи активно търсят решение на проблема възможно най-бързо". Потребителите, които се опитваха да получат достъп до Фейсбук, бяха помолени да влязат в системата, но не успяха да влязат в профилите си, използвайки правилната парола.

В Инстаграм потребителите на мобилни устройства споделиха, че „фийдовете“ им не се обновяват. Фейсбук е най-голямата социална медийна платформа в света с 3 млрд. активни месечни потребители. Според последните данни Instagram има около 1,35 млрд. потребители.