Понеделник, 29 Апр 2024
           
Коментари

Дончев: Ротацията в този й вид към момента е по-скоро безсмислена

   
Дончев: Ротацията в този й вид към момента е по-скоро безсмислена

"Едно правителство е, за да работи и дава резултати. Освен Мария (Габриел) никой друг не дава резултати. Уважаеми колеги, аз се боя, че ротацията в този й вид към момента е по-скоро безсмислена", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на националното съвещание на ГЕРБ където ще бъде представено коалиционното споразумение за управление на страната, съобщи БГНЕС.

"Единственото съвършено сигурно е, че нещата не могат да продължават така. Министерски съвет не може да е нещо средно между стажантска програма и туристическа агенция", заяви Дончев.

"Поради всички ултиматуми, които получихме може да отидем на избори. Има ли нужда републиката от избори, по-скоро не. Има ли трети вариант – с известно колебание, има. Само че има нужда от ясен регламент и механизми за вземаме на решения. Няма ултиматуми, има последен шанс – да има правила, ред и гаранции, че правителството ще работи и ще постига резултати за хората", заяви Дончев.

Зам.-председателят на ГЕРБ се обърна към представителите на некоалиционните им партньори от ПП-ДБ с предупреждението:

"Хората извън тази зала да ме слушат много внимателно, единствената разлика след няколко месеца ще е, че първият ще е станал още по-голям и по-силен, а вторият ще е станал трети".