Понеделник, 29 Апр 2024
           
Политика

Антикорупционният фонд продължава да помага на МВР шефа

   
Антикорупционният фонд продължава да помага на МВР шефа

Антикорупционният фонд публикува още снимки - този път на полицай, който се е снимал пред клуб SS на Мартин Нотариуса. На първата снимка се вижда полицай с униформа на СДВР. На втората е същият човек, но този път застанал на входа на клуб SS, уточняват от АКФ.

Името на служителя е известно на АКФ и по негова информация вече е подавано към ГДБОП за разследване, но няма публична информация да е довело до някакъв резултат.

"Публикуваме още снимки в помощ на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, според когото не е имало охрана на полиция около частния "SS клуб" на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса", заявяват от АКФ.

Отново задават въпроси, като повтарят и вчерашния - дали служители на МВР са извършвали частна охранителна дейност за бизнесмени и дали такива лица са разследвани от "Вътрешна сигурност".

Нови въпроси също има и те са:

  • Кой е този човек и какви позиции заема/е заемал в СДВР?
  •  По нечие нареждане ли е бил пред "SS клуб" или е извършвал частна услуга?
  •  Движил ли се е той с Мартин Божанов и осигурявал ли му е с картата си достъп до определени институции?
  •  Подавани ли са сигнали към МВР с неговото име за извършвани услуги за "частна" охрана на Мартин Божанов?

Публикуваните снимки от днес са от социалните мрежи и са от "златния период" на клуба с партита на специализираните съд и прокуратура в тях, уточняват от АКФ.

По информация на АКФ охрана от служители на МВР на частния клуб е имало, при това за продължителен период. "Подавани са и сигнали с конкретни имена на служители на МВР (включително на човека от снимката), евентуално замесени в това, които засега няма да публикуваме", коментира Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

Припомняме, че вчера АКФ разпространи снимка на бившия фактически собственик на SS клуба, Евлоги Петров. На заден план на същата снимка се вижда човек с униформа, идентична с тази на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) към МВР.