Четвъртък, 02 Май 2024
           
Спорт

Никола Цолов четвърти в спринтовото състезание в Бахрейн

   
Никола Цолов четвърти в спринтовото състезание в Бахрейн

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов направи мъжко каране, но не успя да се пребори за първата си победа в категорията. Българинът води в голяма част от спринта в Бахрейн, с който стартира сезон 2024, но завърши четвърти, пише БНР.

Българския лъв стартира от втората позиция в спринтовта надпревара на пистата „Сахир“ в Бахрейн и направи отличен старт, който му позволи да поведе още в първия завой. Цолов остана от външната страна в зоната за спирнта, но показа смелост в битката със съотборника си Лорънс ван Хьопен и успя да поведе до ускорението от кривата.

В следващите обиколки съотборниците в АРТ караха един за друг, като Ван Хьопен пробва две атаки за първото място. Първата дойде в четвъртата обиколка, с втората в 11-та. И в двата случая Цолов успя да запази лидерството си, но претовари изключително много гумите си.

Това изигра лоша шега на българина в заключителните етапи на състезанието, в които той загуби три позиции. Първо той бе изпреварен от Арвид Линдблад (Према), след което от Ван Хьопен и Леонрадо Форнароли (Трайдънт), за да завърши четвърти.

Все пак за Никола това е най-добрият му резултат във Формула 3, където до момента той имаше най-добро класиране от седмо място, постигнато в спринта на „Спа“ в Белгия.

Първият състезателен уикенд във Формула 3 за 2024 година приключва утре с основното състезание, което ще стартира в 11:00 часа българско време. В него Цолов ще стартира от 11-о място.