Четвъртък, 16 Май 2024
           
Политика

Борисов: На 8 март, ако сме се разбрали, вървим напред, ако не - избори

   
Борисов: На 8 март, ако сме се разбрали, вървим напред, ако не - избори

На 8 март, ако сме се разбрали, вървим напред. Ако не сме се разбрали - гласуваме оставката на Денков и правителството и отиваме на избори, пише 24chasa.

Този хоризонт за разговори в  (не)коалицията даде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес.

Той обясни, че иска коалиционно споразумение, както се прави в Европа. Ще проявим хладнокръвие и ще извървим пътя, обясни Борисов.

В начертаната от него хронограма, на 5 март ще представи споразумението пред  партията, а на 6-и ще го даде на ПП-ДБ. След това заминава за Букурещ за конгреса на ЕНП.

На 8-и Денков и Габриел ще са привършили оценките на министрите и след това ГЕРБ ще седнат да обсъдят споразумението с ПП-ДБ. 

Борисов отказа да посочи кои министри ще искат да бъдат сменени, докато не мине оценката. Но за Тагарев било видно

Спокойно, търпеливо, ще се опитаме да преглътнем предизборните им приказки, коментира лидерът та ГЕРБ. 

В споразумението ще бъдат разписани и министри, и регулатори.

Освен това, ако правилно разбирам, новите избори ще са за регулатори, в кампанията няма да си говорим за политики, а за регулатори, коментира Борисов.

Той обясни, че регулаторите се разпростират в голяма степен върху това, което правителството или общините правят. Затова първо министрите и кметовете трябва да си свършат работата, след това регулаторите си вършат работата.

Христо Грозев изнесе данни, че България се разследва за пране на пари през изнасянето на оръжие за Украйна. Като си спомня онази 4-нитна сглобка как твърдеше, че не се изнася нито един патрон, с интерес следя това разследване, коментира още Борисов.

Очаквайте подробности.