Неделя, 05 Май 2024
           
Спорт

Градев: Трябва да се обединим около кандидатура на Стилиян Петров

   
Градев: Трябва да се обединим около кандидатура на Стилиян Петров

"Ако разумът надделее, а той при мен вече е надделял, трябва всички да се отдръпнем и да се обединим около една кандидатура. Тя трябва да влезе през парадния вход и циркът да приключи. Има само едно име, около което може да се обединим и това е Стилиян Петров", прозова специалистът по спортно право Георги Градев, който е един от кандидатите за нов шеф на БФС. Конгресът е насрочен за 15 март, пише БНР.

"Всеки трябва да си знае мястото под слънцето и да бъде реалист. На фона на останалите кандидати само аз имам успехи като управленец в спорта. Поех за 6 месеца шахмата и съм европейски отборен шампион за жени", каза още Градев.

Юристът нападна останалите кандидати, включително и Димитър Бербатов, с когото бяха един екип близо две години. "Нито един от тях няма щаб, няма офис. Бербатов също няма, аз две години бях там. Къде е офисът на Гонзо, на Касабов, на Манол някой си...", допълни той. Георги Градев си призна, че не може да бъде обединителна фигура в българския футбол.

"Стилиян Петров е човекът, който говори с кметове на малки, средни и големи градове. Не виждам кой друг може да консолидира малки, средни и големи хора. Всеки от нас има качества, но не достатъно. Аз също нямам достатъчно качества и не мога да бъда обединителна фигура. Знам си много добре възможностите, знам колко клубове ще гласуват за мен и това не е достатъчно. Трябва да се обединим около Стилиян Петров. Трябва да обединим хората. Не го ли направим. статуквото ще си остане. Фен съм на Манчестър Юнайтед и харесвам много Бербатов като футболист. Но той не е човек, който лесно комуникира с хората. Как ще е президент, как ще комуникира, той не си дава телефона на никого? И още нещо - трябва да влезем в 21-и век. Президентът на БФС трябва да може да се съблече и да играе футбол с деца. Трябва да може да подпише документ с телефона си, нито един от тях не може да го направи. Аз от 20 години работя с клубовете. Единственият, който има опит е Мишо Касабов, но той за 40 години не е направил нищо за футбола", допълни юристът.

След това той нападна и Георги Иванов - Гонзо. "Георги Иванов ходи на срещи с кола на БФС, носи мрежички, топки на клубовете. Това е влияние с власт. Това е тежък конфликт на интереси, Гонзо и Касабов трябваше да напуснат системата преди тези избори. Това сега е тежък конфликт на интереси. Ако няма обединение на всички тези 500 клубове, те няма да бъдат защитени в следващите 4 години и ще си говорим лоши неща за футбола", заяви още Градев.