Неделя, 28 Апр 2024
           
Новини

Профилната снимка във Фейсбук на изчезналата Ивана от Дупница е била сменена

   
Профилната снимка във Фейсбук на изчезналата Ивана от Дупница е била сменена

Профилната снимка във Фейсбук на изчезналата Ивана от Дупница е била сменена около 16 часа днес. Същото се е случило и в профилите ѝ в други социални мрежи, които ползва - Инстаграм и TikTok.

17-годишното момиче е в неизвестност вече пети ден. Не е ясно обаче кой е сменил снимките, тъй като се знае, че Ивана е оставила телефона си в училище в деня на изчезването си. Пред БНТ началникът на районното управление в Дупница главен комисар Йордан Зарев заяви, че полицията знае за смяната и случаят се проверява от отдел "Киберпрестъпност".

От училището на Ивана отричат момичето да е било тормозено в клас. Днес пред БНТ обаче позната на Ивана, която е учила в същото училище, заяви точно обратното - че към тинейджърката е проявявано изключително арогантно и лошо отношение.

Поведението на Ивана се е променило през последните дни, твърди нейната класна.

Обходени са около 600 декара район около Дупница, включително крайпътни дерета и места, на които Ивана би могла да се скрие. Повече от 150 полицаи, както и горски участват в издирването. Съставен е и кризисен щаб, който от утре ще се заеме с по-добрата организация на търсенето. След 18 часа над 30 доброволци продължават издирването във вилната зона на Дупница.

"Обходен е много голям периметър, някои места се повтарят, тъй като момичето може да се движи. Всички околни села са проверени, гористата местност, реката наблизо. продължаваме да използваме следови кучета, термокамери и дронове".

Кметът на Дупница Първан Дангов благодари на всички участници в издирването. Продължава разпоредената от него проверка във всички дупнишки училища.

"Знам кой е личният лекар на Ивана, знам в кое училище е учила до 8. клас. Резултати се очакват към 8 март. Кизисният щаб е изслушал трима експерти от Държавната агенция за закрила на детето, в момента се работи", посочи Дангов.