Понеделник, 29 Апр 2024
           
Развлечения

Музеят на наградите „Грами”: Там, където животът е музика

   
Музеят на наградите „Грами”: Там, където животът е музика

Музеят на наградите „Грами” е открит през 2008 година. Той събира всички жанрове и стилове в популярната музика. Кураторът Джеймс Емънс разказва пред Voice of America (VOA), че експозицията е разположена на три етажа. 

Някои от експонатите са постоянни, други временни. Сред временните са изложбите, посветени на годишнината от хип-хопа и на певицата Шакира.

В изложбата за колумбийската красавица са изложени костюмите от El Dorado 2018 World Tour, Super Bowl 2020 и африканското облекло от Световното първенство по футбол през 2010 г.

Друга част от експозицията е изцяло посветена на произхода на хип-хопа. Емънс разказва, че идеята e посетителите да бъдат вдъхновени от големите звезди на този жанр. За тази цел организаторите са създали възможност на гостите да създадат в музея своя музика, да рапират, да бъдат диджеи.

Друг акцент в експозицията е историята на легендарния нощен клуб Roxy. В изложбата има фотографии на едни от най-големите музиканти, които са изнасяли свои концерти там, предава Voice of America (VOA).