Неделя, 28 Апр 2024
           
Политика

Пеевски: Лично аз отказах на Христо Иванов „делкането“, което той ми предложи

   
Пеевски: Лично аз отказах на Христо Иванов „делкането“, което той ми предложи
  BGNES

"В залата се случи нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестинхаус" за ядрена централа", това заяви председател на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

По думите му е заради Свилен Спасов, агент на ДС, лично посочен от тях на това дружество.

"По другите теми обида не може да има, защото ние отказахме, лично аз отказах на Христо Иванов "делкането", което той ми предложи тук в моя кабинет", допълни Пеевски.

"Делкането да бъде сигурен как ще се избере висшия прокурорски съвет, за да бъде избран Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам.главен прокурор Сава Петров", заяви Пеевски.

"Лично седя зад думите си - Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат Прокуратурата", допълни той.

По думите му битката е за КПКОНПИ и Прокуратурата. Според него олигархията иска да овладее държавата.

"Имаше добри разговори за Конституцията как всичко ще е прозрачно, но Христо Иванов излъга, като каза да не ги слагаме регулаторите, да уредим само в Kонституцията, че може да има регулатори, в които да се реши друго мнозинство със законови актове, не с Конституцията, което не се случва в момента", заяви Пеевски.

"Логично е когато има определени парламентарни групи, управляващи, опозиция, регулаторите да бъдат на цялата държава, а не да бъдат делнати 50 на 50 и да спрат приказките вече как ГЕРБ с ДПС, кое е лошото на ДПС", запита Пеевски.

"Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми докато се случи Конституцията и всички ми идваха час през час да направим промените, които са важни промените", допълни той.