Неделя, 05 Май 2024
           
Новини

С нов законопроект ПП защитават гражданите от мобилните оператори

   
С нов законопроект ПП защитават гражданите от мобилните оператори
  BGNES

ПП внасят законопроект, с който се казва, че всяка индексация на цената от мобилен оператор е основание гражданите и фирмите да прекратят договора без неустойки. Това обяви в Партийния дом Мартин Димитров.

Това е нещо, което се дискутира от години, изтъкна народният представител. Още днес законопроектът ще бъде внесен. Той ще обхваща и скритите условия в договорите с мобилните оператори. Това ще засили конкуренцията между мобилните оператори, подчерта Мартин Димитров.

В същото време потребителите ще имат повече избор. Това е трайното решение на този въпрос, по който години наред нищо не се прави, допълни той. Държавата трябва да защитава слабите, категоричен бе Димитров.

От ПП-ДБ очакват подкрепа и от други формации. Това е първа стъпка, която предприемане, ще има и други законодателни инициативи, включи се и Ивайло Мирчев. Но истинският успех щял да е, когато регулаторите започнат да работата, както трябва. Ако КЗК била работеща, произволът на мобилните оператори нямало да се случва, по мнението му. Законодателните мерки щели да помогнат бизнесът да се развива, а за картел щяла да следи КЗК. Мярката щяла да осигури стабилност на договорите, свобода за потребителите и конкуренция между операторите.

Не се бави доставката на военна техника за Украйна, стана ясно от думите на Мирчев. Не било нормално депутати, които имат достъп до класифицирана информация, да ходят на мястото, където в Русия се прави вербуването на всички външни агенти. Затова провинилите се от Възраждане трябвало да бъдат отстранени от комисия.

news.bg