Неделя, 28 Апр 2024
           
Новини

Задържаха четирима турски шофьори за опит за подкуп на полицаи на АМ Марица

   
Задържаха четирима турски шофьори за опит за подкуп на полицаи на АМ Марица

Задържаха четирима турски водачи при опити да подкупят полицаи на магистрала "Марица". Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Хасково.

Първият извършител е задържан на 16 февруари, когато се опитал да подкупи младши полицай Мариян Николов с банкнота от 10 евро. В 10:30 часа влекач с австрийски транзитен номер, управляван от 43-годишен турски шофьор, е изпреварил колоната от чакащи автомобили и е спрян със стоп палка. С цел да продължи пътя си към ГКПП "Капитан Андреево" водачът подал банкнота на униформения служител, който обаче не се подвел.

В същото време 65-годишен турски водач е подал 50 евро на младши автоконтрольор Даниел Георгиев, който спрял камион за същото нарушение. Водачът целял да изпревари опашка от автомобили, но без успех.

Третият опит е осъществен в 13:00 часа на същото място. Турски водач на камион на 41-годишна възраст се е опитал да подкупи отново младши полицай Мариян Николов с 15 евро и опитът отново неуспешен.

Серията от предлагащи подкуп турски водачи не е спряла и на следващия ден. На същото място и със същата цел е работел младши полицай Иван Иванов, когато шофьор на влекач е предложил пет евро на полицая, за да изпревари колегите си от опашката. Последвало е и неговото задържане. Пробите за алкохол и на четиримата шофьори са отрицателни, те са били задържани до 24 часа по образуваните досъдебни производства, уточниха от полицията.