Неделя, 28 Апр 2024
           
Спорт

Григор разочарован: Играх слабо, направих грешки, трудно преодолях Шевченко

   
Григор разочарован: Играх слабо, направих грешки, трудно преодолях Шевченко
  BGNES

Не искам да говоря за неговата игра, но аз играх много слабо, направих много непредизвикани грешки. Това призна най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров, след като преодоля трудно Александър Шевченко от Казахстан след 7-6 (2), 3-6, 6-4. С тази победа българинът достигна полуфиналите в Ротердам за втора поредна година. Това е и третият полуфинал на Григор от началото на 2024 след тези в Бризбън и Марсилия.

„Това беше мач с един шанс, може би в последния гейм успях да направя всичко. Не искам да говоря за неговата игра, но аз играх много слабо, направих много непредизвикани грешки. Той е страхотен съперник, видях няколко от неговите двубои, тренирал съм между сезоните с него. Винаги играе на високи обороти. За мен невинаги е забавно, днес изобщо не се наслаждавах. Начинът, по който той сервираше, беше забележителен - един от най-добрите сервиси, срещу които съм играл наскоро. Трябваше да остана концентриран през целия двубой. Знаех, че в някакъв момент ще имам една възможност и трябва да я използвам и това се случи в последния гейм“, каза Димитров в интервюто си на корта след двубоя.

„Надявам се, че утре ще покажа повече от себе си. Не съм играл така, както днес от дълго време. Но усърдната работа, която свърших през последните месеци от физическа гледна точка, помогна днес и мога да кажа, че тя ми помогна много повече отколкото играта ми“, добави той.

„Обичам да играя през уикендите. Много съм благодарен, че играя две поредни седмици през уикенда, това е любимото ми време от седмицата. Трябва да грабнеш шанса, нищо няма да ти бъде дадено даром, така че трябва да си в настоящето, да използваш всяка възможност, която имаш и просто да играеш играта си“, завърши 32-годишният ни тенисист. /БГНЕС