Понеделник, 29 Апр 2024
           
Коментари

Цеков: Актуализираме стария идеен проект за магистрала Рила

   
Цеков: Актуализираме стария идеен проект за магистрала Рила

Тази година е планирано възлагане на обществена поръчка за актуализация на стария идеен проект за магистрала "Рила", за да се предвиди реализацията на проекта в бъдещи програми на Агенция "Пътна инфраструктура". Това каза по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, който отговори на въпрос, свързан трафика по пътя София – Самоков и к.к. "Боровец", пише 24chasa.

По думите на министъра дългосрочното решение на проблема е магистралата, която според него ще подобри транспортната свързаност и ще се отрази положително върху икономическото развитие на региона.

Министърът съобщи, че за началото на март е планирана среща в Самоков на областно ниво, на която да се потърсят варианти за решаването на проблема с трафика по този пътен участък, като покани за участие депутатите от областта и членовете на регионалната комисия. Целта е да се намери оптимално решение за временна организация на движението, за да се намалят предпоставките за катастрофи, да се подобри комфортът на пътуващите, както и да се запазят интересите на местния бизнес.