Събота, 27 Апр 2024
           
Спорт

Надал отказа участие на предстоящия тенис турнир в Доха

   
Надал отказа участие на предстоящия тенис турнир в Доха

Рафаел Надал отказа участие на предстоящия тенис турнир в Доха, с което ще отложи допълнително завръщането си на корта. 22-кратният шампион от Големия шлем трябваше да играе в катарската столица, където надпреварата започва на 19 февруари. Въпреки това, 37-годишният испанец, който наскоро се завърна след дълъг престой извън кортовете, остава в лазарета. В социалната мрежа Х Матадорът разкри, че се цели в демонстративен мач с Карлос Алкарас в Лас Вегас през март, както и в участие на Индиан Уелс по-късно същия месец, пише БГНЕС.

„Много ми се искаше да играя в Доха, където организаторите на турнира и страхотните катарски фенове винаги са ме подкрепяли. За съжаление, не съм готов да играя и няма да мога да дойда в Доха, където много исках да бъда и отново да играя след незабравимата титла през 2014. Ще се концентрирам върху това да продължа да работя, за да бъда готов за демонстративния мач в Лас Вегас и невероятния турнир в Индиан Уелс“, написа той.

Надал бе извън игра близо година заради проблем в бедрото, като направи завръщането си на турнира в Бризбън през януари. Там той спечели два мача, но мускулно разкъсване доведе до поражение от Джордан Томпсън в четвъртфиналната фаза. Травмата доведе и до решението на испанеца да се оттегли от Откритото първенство на Австралия седмица преди началото на надпреварата в Мелбърн.

В интервю за испанския телевизионен канал La Sexta, 22-кратният шампион от Шлема разкри, че целите му до края на годината са Ролан Гарос и Олимпийските игри в Париж. „Не знам на кои турнири ми остава да участвам, но между нас казано, няма да са много. Ролан Гарос ще бъде една от целите ми. Бих искал да играя и на Олимпиадата. Не мога да го потвърдя в момента, но се надявам, че ще мога…мисля, че ще мога“.