Неделя, 28 Апр 2024
           
Свят

Товарен кораб потъна в Мраморно море, издирват се 6-ма

   
Товарен кораб потъна в Мраморно море, издирват се 6-ма
  news.bg

Спасителните екипи в северозападна Турция работят за изваждането на екипажа на потънал товарен кораб в Мраморно море, каза в четвъртък. високопоставен местен служител пред Анадолската агенция (АА), пише News.

"Полагат се интензивни усилия за спасяването на екипажа от шестима души, за които се смята, че са турски граждани, на кораба, който пое вода и потъна", каза Махмут Демирташ, губернатор на Бурса, провинция на южния бряг на морето, близо до мястото, където 69-метровият BATUHAN A потъна.

Демирташ каза, че два екипа на бреговата охрана, заедно с трета група от района на Бандирма в провинция Баликесир, също разположен на южния бряг на Мраморно море, са били изпратени да се присъединят към спасителната операция югозападно от остров Имрали.

Спешно са изпратени и спасителни моторни лодки към мястото, се казва в изявление на Генералната дирекция за крайбрежна безопасност на страната.

Демирташ добави, че вълните в района, където корабът е потънал, са достигнали височини от 3 метра, добавяйки, че спасителните усилия се координират от командването на бреговата охрана на квартал Муданя в Бруса.