Неделя, 28 Апр 2024
           
Новини

Атакуваната с макетен нож Дебора и обвиненият за нападението ѝ Георги се засякоха в съда

   
Атакуваната с макетен нож Дебора и обвиненият за нападението ѝ Георги се засякоха в съда
  BGNES

18-годишната Дебора, нарязана с макетен нож, се срещна с Георги Георгиев в Пловдивския районен съд. "Очаквам само справедливост", каза единствено преди процеса момичето, съобщи 24 часа.
 

Георги пристигна в залата под охрана, и погледна бегло към нея, но тя не му отвърна със същото.

Още в началото съдия Десислава Порязова постанови, че процесът ще се гледа при закрити врати, за да не разгласяват подробности от интимния живот на двамата. Така от залата бяха изведени всички, които не са страни.
 

 

Георги Георгиев дело Дебора

БГНЕС

 

Обвиненият в нанасянето на травми с макетен нож на 18-годишната Дебора застава пред Пловдивския районен съд след като делото беше изпратено в града под тепетата, след като всички съдии от Стара Загора си направиха отвод.

Обвинителният акт срещу Николаев беше внесен в Районния съд в Стара Загора на 15 декември миналата година. Последователно отвод си направиха всички 17 наказателни и граждански съдии.
 

 

Дебора дело

БГНЕС

 



Георги Николаев Георгиев е повдигнати три обвинения. Първото обвинение срещу 26-годишния мъж е, че с особена жестокост чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне на 18 на брой прорезни рани с макетен нож по тялото е причинил на 18-годишната Дебора двустепенна средна телесна повреда, което е довело до разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на части от тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалото лице. За това престъпление закона предвижда наказание от 2 до 10 години.

Второто е, че на същата дата  остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като я ударил с юмрук в лицето. Наказанието за това е до 6 г. затвор.

Същото наказание се предвижда и за третото твърдение на прокуратурата - че в периода от април до 25 юни 2023 година 6 пъти се е заканил с убийство на Дебора.