Неделя, 28 Апр 2024
           
Свят

Консултациите за примирие в Газа продължават

   
Консултациите за примирие в Газа продължават

Преговарящите в Кайро не са успели да постигнат споразумение за прекратяване на огъня във войната в Газа и за размяна на още заложници, но консултациите ще продължат, пише Mediapool.

Високопоставени представители на САЩ, Израел, Катар и Египет са се съгласили да удължат преговорите с три дни, съобщи "Ню Йорк таймс", като се позова на неназован египетски служител. Тонът на разговорите е бил "положителен", отбелязва американският вестник и допълва, че консултациите ще бъдат продължени от длъжностни лица на по-ниско равнище.

В. "Таймс ъф Израел" също съобщи за удължаване на преговорите. Изданието посочва, че израелската делегация, водена от ръководителя на разузнавателната служба Мосад Давид Барнеа, се е завърнала от Кайро. Барнеа е бил придружаван от началника на израелската агенция за сигурност Шин Бет Ронен Бар. Израелските представители са се срещнали в Кайро с катарския премиер и министър на външните работи на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани както и с директора на ЦРУ Уилям Бърнс.