Неделя, 28 Апр 2024
           
Новини

Шефът на Софийската районна прокуратура и 4-ма нейни заместници подадоха оставки

   
Шефът на Софийската районна прокуратура и 4-ма нейни заместници подадоха оставки

Нов трус в съдебната система. Шефът на Софийската районна прокуратура Невена Зартова и четирима нейни заместници подадоха оставки, пише Факти.

Това се случва броени дни, след като изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, придружен от още 21 обвинители, влезе в Районната прокуратура и поиска оставката на ръководителя ѝ. По наша информация заместниците, които напускат постовете си, се разграничават именно от Зартова.

Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев настояват в писмо да главния прокурор да бъдат възстановени на предишните си длъжности като редови прокурори в СРП.

По-рано този месец и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов разпореди щателна проверка на Софийската районна прокуратура във връзка с разследването на убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

Обвинител номер едно подчерта, че СРП е един от генезисите, където се руши постамента на справедливостта, припомня БНТ.

Екип от 21 прокурори от Върховна прокуратура, под ръководството на завеждащ отдел "Инспекторат" проверява разпределението на делата в отдел "Специализиран" на СРП.

Припомняме, във връзка с констатирани сериозни пропуски в работата на административния ръководител на СРП още в началото на м. август 2023 г. Борислав Сарафов призова прокурор Невена Зартова да освободи заеманата длъжност.