Събота, 27 Апр 2024
           

Мъск се обяви против помощта за Украйна, защото Путин 'не може да загуби' войната

   
Мъск се обяви против помощта за Украйна, защото Путин \'не може да загуби\' войната

Притежателят на Tesla и SpaceX Илън Мъск заяви пред сенатори републиканци, че "няма никакъв шанс" президентът на Русия Владимир Путин да изгуби войната в Украйна. Изявлението беше направено пред форума X Spaces, в който участваха противници на законопроекта за оказване на помощ на Украйна, съобщи Bloomberg.

Във форума участваха сенаторите Рон Джонсън от Уисконсин, Джей Ди Ванс от Охайо и Майк Ли от Юта, както и бившият претендент за президентската номинация на Републиканската партия Вивек Рамасвами, и съучредителят на Craft Ventures LLC Дейвид Сакс.

Мъск се съгласи с изявлението на Джонсън, който каза, че Путин няма да загуби войната и че очакващите победа на Украйна "живеят в света на фантазиите".

Според милиардера, "тези разходи не помагат на Украйна“, той повтори тезата на Кремъл, че „продължаването на войната не помага на Украйна".

Мъск разви тезата, че се оказва натиск върху Путин да доведе войната докрай и че "ако той отстъпи, ще го убият". Същевременно милиардерът заяви, че обвиненията, че подкрепя Путин са „абсурдни“.     

Предприемачът добави, че би искал да се прекрати „гибелта на хора от двете страни във войната", но не смята, че това може да стане чрез отстраняване на Путин.

Faktor.bg