Събота, 04 Май 2024
           
Новини

Няколкостотин са протестиращите пред МС, движението е спряно

   
Няколкостотин са протестиращите пред МС, движението е спряно

Представители на 26 земеделски организации се събраха пред Министерския съвет с искане на оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Те не са доволни от финансовото споразумение, подписано с управляващите в понеделник, пише БНР.

Няколкостотин са протестиращите пред Министерския съвет. Движението по бул. “Цар Освободител” и бул. "Дондуков" е спряно. Хората искат главно оставката и скандират това. Веят се български знамена.

"Ние не искаме оставката на цялото правителство и на премиера”, каза специално за "Хоризонт" Венцислав Върбанов от Асоциацията на земеделските производители в България:

"Ние трябва да бъдем забелязани! Ние сме хората, които храним нашето общество. Трябва премиерът да ни приеме! Ние смятаме, че примерът е вкаран в много тежка заблуда, представяйки му удобните, че представляват по-голямата част от земеделските производители".

В същото време протестиращите споделиха, че искат оставката на министър Вътев заради разединенията в бранша:

"Зърнопроизводителите си уговориха техните неща, за тяхната субсидия, а ние - животновъди и останалите фермери - си се разделяме и нямаме нищо, което да се е подписало в момента".