Понеделник, 04 Мар 2024
           
Коментари

Терзиев: Бързаме да задвижим работата, а всъщност изглежда като замръзване в миналото

  09.02.2024 18:06  
Терзиев: Бързаме да задвижим работата, а всъщност изглежда като замръзване в миналото
  БТА

Бързаме да задвижим работата, а всъщност изглежда като замръзване в миналото. Това се случи в Столичния общински съвет вчера. Така кметът на София Васил Терзиев коментира разпределянето на комисиите, при което най-голямата група - на "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София", се оказа с председател само на една (за международно сътрудничество), докато ГЕРБ-СДС и БСП взеха най-важните - по финанси и бюджет, по икономика, по транспорт, екология., пише Дневник.

"Три месеца саботират работата за София. И то точно от ГЕРБ и БСП, които са разпарцелирали интересите си в столицата. Ще им кажа едно: хората на София се довериха на мен и моя екип. И виждат ясно как вие блокирате работата за града.

Независимо дали се харесва или не на "опозиционното мнозинство" на ГЕРБ, БСП и малките формации в СОС, аз ще бъда кмет за оставащите години от мандата. Историята ви за "временен" кмет не минава. Продължавам всеки ден да показвам резултати и свършена работа.

Столичният общински съвет трябва да вземе решение: ще работи ли за развитието на София или за "още от същото". Защото за 3 месеца саботаж на разговори от ГЕРБ, БСП и други формации, накрая имаме избран председател и веднага "още от същото" и скрити договорки на тъмно.

Това противоречи на нашето разбиране за управление. Зад думите за справедливо, пропорционално разпределение на комисиите в СОС се случи поредното лицемерие. Защото и ГЕРБ, и БСП, и малките групи отказваха разговори за комисии. И днес имаме ново мнозинство в СОС - това на клубовете по интереси. Което ще запази ръководствата на общинските дружества и няма да можем да направим реформите там.

Говорителите на "опозиционното мнозинство" се втурнаха в медиите - с неистини, обвинения, пародия на политика. От всички страни - от ГЕРБ, БСП Сякаш довчера не бяха те тези, които от години обричаха града ни на безвремие.

Злоупотребите са единственото, с което никога няма да направя компромис. Независимо дали злоупотреби с обществен ресурс, договорка или заровен боклук. И ще продължа да работя и да вадя на показ безобразията на това безвремие.

Работата за София ще продължи, но без вашите злоупотреби в СПТО, които са вече в прокуратурата. Или в "Екоравновесие", където е пълно с неясни обществени поръчки. Или в "Гробищни паркове", където и буквално, и преносно всичко е кал. И ще продължим, за да върнем София на софиянци."