Събота, 27 Апр 2024
           
Новини

Министерство на туризма подкрепя развитието на зимните спортове в България

   
Министерство на туризма подкрепя развитието на зимните спортове в България

Министър Динкова ще присъства на откриването на Световна купа по ски в Банско

Министерство на туризма подкрепя и ще продължи да бъде сред активните поддръжници на развитието на зимните спортове в България. Именно огромните инвестициите и усилия в зимните ни курорти превърнаха страната ни в утвърдена дестинация за зимни спортове.

През 2024 г. за първи път в историята си, България домакинства в рамките на един сезон стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини и Световната купа по сноуборд. Напълно заслужено, защото от 2003 година Банско, Боровец, Пампорово и Осогово са приели и 13 Европейски купи в алпийските ски и в сноуборда, които също са проведени на най-високо ниво.

Очаква се стартовете в Банско да бъдат проследени от около 200 млн. души пред малкия екран, а това е голямо признание за всички в държавния и частния сектор, защото най-добрите алпийци вече признават зимните ни курорти за едни от най-добрите не само в Европа, но и в света.

Министър Зарица Динкова ще присъства на церемонията по официалното откриване на Световната купа по ски в Банско, а утре ще награди и призьорите в състезанието.