Петък, 03 Май 2024
           
Политика

Министър Стоянов с подробности след обиска в частния клуб на Нотариуса

   
Министър Стоянов с подробности след обиска в частния клуб на Нотариуса

В днешния ден, след разрешение на съда, са извършени процесуални дейности в така наречения частен клуб за магистрати, съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Изземват се компютърни конфигурации и други документи, които тепърва ще бъдат анализирани, каза Стоянов. Министърът съобщи още, че познава отстранения служител от ГДБОП.

"През периода, в който съм бил директор на ГДБОП, се е работило по отношение на тези хора. Всичко е в прокуратурата . А защо чак сега, би трябвало да отговорят от там, каза още министърът. 

Стоянов съобщи още, че познава арестувания служител от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". "Познавам отстранения служител лично, тъй като бях две години директор на Дирекцията. Мога да го опиша като човек, който е труден в комуникацията", каза той. Стоянов добави, че това показва, че никой не е презастрахован, независимо в коя служба работи и всеки един може да се озове в следствения арест, ако нещо сгреши. Той се надявам този случай да изигрее своята превантивна роля. 

Тази вечер в София се раззигра и тренировка, като се извършват две обучения. "Със заповед на премиера Николай Денков се провежда антитерористично учение на МВР. Органите на реда тестваха плановете за реагиране при извънредна ситуация в реална среда. Обучението включваше съвместна работа на екипи от различни структури на МВР, Министерството на отбраната, Столична община, Спешна помощ и БЧК". 

"Целта на това е да се провери времето на реакция на службите. В следващите дни ще направим задълбочен анализ", допълни той.