Неделя, 05 Май 2024
           
Политика

Росен Плевнелиев: Нахалство е 33-ма депутати да се опитват да овладеят всичко в държавата

   
Росен Плевнелиев: Нахалство е 33-ма депутати да се опитват да овладеят всичко в държавата

Нахалство е „Продължаваме промяната“ с 33-ма депутати да се опитва да овладее всичко в държавата. Това заяви Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г., в студиото на Евронюз България.

Той е категоричен, че не трябва да се допусне България да отиде на нови парламентаарни избори. 

Не бива да се стига до нови избори, особено в момент, когато трябва да се вземат решителни исторически решения, да се правят реформи, които са важни за обществото, да се усвояват европейски пари, които да ни вдигне нагоре. В този момент битка за пост е безумна, по-умният трябва да отстъпи, посочи той.

И още нещо - сложили сте си подписа под документ. Ако това няма значение – кое друго има значение, попита риторично Росен Плевнелиев. Политиката, освен действия, има и тази вълшебна думичка „морал“. И нещо повече. Мария Габриее е една млада дама, с правилни ценности, на правилното място. Мъжът трябва да бъде джентълмен, трябва да покаже морал и добрия тон. Господин Денков трябва да отстъпи, посочи Плевнелиев.

Запитан как той разбира намеренията на президента Радев да прави партия, Плевнелиев  тълкува като поредната заявка на български политик, който не е разбрал уроците от историята – да се бори за власт. 

Да, със сигурност, Радев вече има нужните ресурси, мрежата от контакти, както и хора, които биха го подкрепили при създаването на една негова политическа партия. Но аз бих нарекъл това „глупав акт“ на ненаучен урок от историята. Защото ако се случи по този начин, по който е замислен, този проект няма да успее. Българските граждани няма да простят и на президента Радев, ако реши да направи политическа партия, защото така той им казва, че всъщност е бил президент на всички българи, за да се боря за властта, коментира Росен Плевнелиев.