Петък, 03 Май 2024
           
Новини

Приеха създаването на комисия за проверка на фактите около дейността на Нотариуса

   
Приеха създаването на комисия за проверка на фактите около дейността на Нотариуса

Народните представители приеха създаване на комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. Теменужка Петкова заяви, че ГЕРБ, ПП и ДПС са постигнали съгласие за общо решение за създаването на комисията. Председател е Никола Минчев.

 

нс

нс

 

Временната комисия се състои от 17 народни представители, 5 от ГЕРБ-СДС, 4 от ПП-ДБ, 3 от "Възраждане", 3 от ДПС, 1 от БСП и 1 от ИТН. Комисията е за срок от три месеца.

Предложението за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаност на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика е внесено от Кирил Петков и група народни представители.

Късно снощи от ДПС обявиха, че заедно с ГЕРБ-СДС са внесли в деловодството на Народното събрание проект за създаване на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса.

Също така се очаква да бъде внесено официално и искането за изслушване на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за делата срещу Мартин Божанов - Нотаруса, който бе убит в София миналата седмица.

Предложението за комисия за детската болница пък е внесено от Корнелия Нинова и група народни представители.

Депутатите ще гласуват и Проект на решение за попълване състава и ръководството на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.