Събота, 11 Май 2024
           
Новини

Зърнарите нямали политически искания, но отправили сигнал

   
Зърнарите нямали политически искания, но отправили сигнал
  BGNES

Едва на последно място стоят парите, за които земеделците настояват. Това заяви бившият председател на Комисията по земеделие в Народното събрание Пламен Абровски пред БНТ.

Той обясни, че в момента земеделските производители стачкуват заради липсата на политика в сектора и заради липса на комуникация със сектора. Земеделските производители нямат политически искания, но те отправят политически сигнал към тези, които ще взимат решения и след 18 дни ще излъчат нов министър, посочи Пламен Абровски. За 8 месеца земеделският министър не се справил с работата си, по думите му.

Той призова парламентарната група на ГЕРБ-СДС, с чиито мандат ще се реализира ротацията, да назначи друг министър на земеделието, който да успее да обедини сектора.

Абровски добави, че това, което е трябвало да направи правителството е да нотифицира едни пари в бюджета за земеделската помощ за земеделците. Понеже правителството няма пари, които не са предвидени в бюджета на зърнопроизводителите, започва да се манипулира общественото мнение с данъчните декларации и кои са на загуба, и кои не, посочи той.

Според него, ако се прави сложен механизъм, който ще изключва едни, а ще се дава на други, по-добре е да се раздели помощта на две. Не е редно да се обвързват парите на едните сектори с други сектори, коментира Абровски.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати