Неделя, 28 Апр 2024
           
Коментари

Деница Сачева: От самото начало е договорено Мария Габриел да бъде премиер и външен министър

   
Деница Сачева: От самото начало е договорено Мария Габриел да бъде премиер и външен министър

Важно е правителството да постига поставените в програмата цели и да се изпълнява договореното. Това заяви пред бТВ депутатката от ГЕРБ Деница Сачева.

„Казахме, че даваме кредит на време и че единственото, което може да даде смисъл са конкретни реални резултати“, посочи тя.

По думите ѝ, там където не се постигат целите, записани в управленската програма, може да се очакват смени на министри. 

Сачева коментира, че има множество забележки към работата на кабинета в здравеопазването, земеделието, туризма, спорта, социалната политика.

„Има много забележки които трябва да бъдат взети под внимание, иначе няма как да обясняваме на хората защо съществува това правителство“, отбеляза тя.

Сачева е категорична, че от самото начало е договорено при ротацията Мария Габриел да поеме поста на министър-председател и да го съвместява  с министър на външните работи, а Николай Денков да бъде вицепремиер  и министър на образованието.

„Това е основополагаща договорка, за да се случи всичко останало“, добави тя.

Депутатката отхвърли претенциите на ПП Габриел да не бъде външен министър, като подчерта, че МВНР е сред най-добре работещите министерства в правителството.

Депутатката посочи, че не държат министрите да са от ГЕРБ, а да бъде свършено това, заради което е създаден този кабинет.

„Колегите от ПП конкретно още от самото начало се опитват да наложат един диктат със своите 36 депутати, обяснявайки как те единствени имат право да управляват, само те имат възможности. Ние винаги сме стояли дистанцирани от това службогонство.“ – коментира тя.

Депутатката посочи, че не държат министрите да са от ГЕРБ, а да бъдат изпълнени конкретните политики, заради които е създаден този кабинет.

ГЕРБ отказва да носи политическа отговорност за действия на хора, които отказват да осъзнаят своята отговорност, подчерта тя.