Събота, 27 Апр 2024
           
Развлечения

Модата на наградите „Грами“ – нетрадиционна, дива и лудешка

   
Модата на наградите „Грами“ – нетрадиционна, дива и лудешка

Модата на наградите „Грами“ по традиция е...нетрадиционна, често "дива и лудешка". Звездите и сега не изневериха на необичайното и екстравагантното, като този път не липсваше и елегантност от старата школа, предаде Асошиейтед прес.

Виктория Моне - носителката на приза за най-добър нов изпълнител, премина по червения килим със зашеметяваща прилепнала по тялото рокля на богиня в бронзовокафяв цвят на "Версаче". В рокличка в същия тон беше облечена и очарователната й 2-годишна дъщеричка Хейзъл, която стана най-младата номинирана в историята на наградите "Грами".

С избора си на тоалет Моне отдаде почит към Стария Холивуд сред морето от дръзки цветове, блясък и сияние. Роклята й допълваше колие със змия на "Булгари".

 

Виктория Моне

Gulliver/Getty Images

 

Британската певица от албански произход Дуа Липа заложи на сребриста рокля с дълбоко изрязано деколте на "Куреж". Липа носеше и наподобяваща риба 23-каратова огърлица с диаманти, оранжеви сапфири и други скъпоценни камъни на "Тифани".

 

Дуа Липа

Gulliver/Getty Images

 

Тейлър Суифт, която постави рекорд, спечелвайки за четвърти път водещото отличие за албум на годината, разходи по червения килим рокля с драпиран корсет, цепка отстрани и шлейф в класическо бяло на "Скиапарели", съчетана с дълги черни кадифени ръкавици и множество колиета.

 

Тейлър Суифт

БГНЕС

 

На непреходно бяла рокля на "Версаче", обсипана с кристали и напомняща визията на Линда Еванджелиста от 1995 г., беше заложила и Оливия Родриго.

 

Оливия Родриго

Gulliver/Getty Images

 

Ако с визията си Виктория Моне пресъздаваше идеята за статуетка "Грами", Майли Сайръс беше воин в златисто с мрежест тоалет, който изглеждаше почти изцяло направен от безопасни игли. Творението е на Джон Галиано за модна къща "Маржела".

Коментирайки визията на Сайръс, Бианка Бетанкур от "Харпърс базар" каза, че това е, което наблюдателите харесват и обичат да виждат на наградите "Грами".

 

Грами

Gulliver/Getty Images

 

Певицата Тайла, която с хита си Water триумфира в новата категория за най-добро африканско изпълнение, перфектно се справи с дебюта си на наградната церемония в ментовозелена рокля на "Версаче", издържана в духа на обичайната й "игрива и секси" визия.

Любимият тоалет на Клер Стърн от сп. "Ел" обаче не беше от червения килим, а на сцената на наградите "Грами" - минималистичната рокля от мъниста на Боб Маки, с която Майли Сайръс изпълни отличения си хит Flowers.

Другата призьорка Били Айлиш заложи на черно яке тип бомбър с розови ръкави и с бродерия "Барби" на ревера.

Шоуто изобилстваше от ярки жълти, розови и актуалните червени цветове, макар че много от участниците бяха избрали класическото черно. Сред тях беше кънтри певицата Лейни Уилсън в черен костюм на "Балмен", която беше решила да отдаде почит към "мъжа в черно" Джони Кеш.

Изпълнителките от "Бойджиниъс", облечени с еднакви бели костюми на Том Браун с розови карамфили на реверите, демонстрираха мини тенденция на червения килим - на дамите в мъжко облекло.

Джанел Моне, която винаги се откроява с модните си решения, беше избрала черна рокля с пайети на Джорджо Армани, обточена със сребрист кант и сребристо-черна роза на талията. "Чувствам се класическа, вечна и футуристична", сподели Моне.

Макар част от преминалите по червения килим да се развихриха в духа на нестандартната традиция, наблюдателите отбелязаха присъствие на по-традиционни визии от обичайното за наградите "Грами".

"Изглежда, че водещите музикални отличия са в преход, поне що се отнася до модата. Това, което преди беше най-крещящият червен килим на годината, този път беше осезаемо по-приглушено. От една страна това е фантастично. То позволява на по-дискретните визии да блеснат. От друга страна, това все пак са наградите "Грами". В крайна сметка малко бомбастичност винаги е забавна", каза Джонатан Еванс от "Ескуайър".

Себеизразяването все още беше в основата на модната игра на церемонията. Сид Уилсън от "Слипнот" реши да демонстрира това с кожен шлем, приличащ на противогаз, за дебюта си на червения килим с "лилавата" Кели Озбърн.

Мария Мендес беше избрала златисто украшение за глава, което падаше до очите й, в допълнение към рокля в цвят шампанско.

Червената рокля на певицата Доун Ричард буквално представляваше дърво, чиито клони се извисяваха високо над главата ѝ.

 

Кайли Миноуг

Gulliver/Getty Images

 

На червено - рокля с корсет и шлейф на "Долче и Габана", беше заложила и австралийската поп звезда Кайли Миноуг.

Бетанкур открои неколцина свои фаворити и сред мъжете - Песо Плума, Джон Батист и Лени Кравиц с авангардни костюми съответно на "Луи Вюитон", "Версаче" и Рик Оуенс.

 

Грами

Gulliver/Getty Images