Неделя, 28 Апр 2024
           
Развлечения

Цветове с металически оттенък и флорални мотиви ще бележат Седмицата на модата в Ню Йорк

   
Цветове с металически оттенък и флорални мотиви ще бележат Седмицата на модата в Ню Йорк

Цветове с металически оттенък и флорални мотиви ще бележат Седмицата на модата в Ню Йорк, която започва в петък, съобщи Ройтерс. 

Дизайнерите ще търсят начин да интегрират града в бляскавото събитие. Ню Йорк оставя своя отпечатък, каза изпълнителният вицепрезидент по маркетинг за модата на агенция WME Ким Фастинг Бърг. Избраните локации са сградата Старет-Лихай в западната част на Челси, галерия "Хай Лайн найн" - също в Челси, и центърът "21 Грийн" в Сохо. Пространството на улица "Грийн" ще бъде домакин на бекстейджа на модната седмица, където почитателите на модата ще имат възможност да научат какво се случва зад кулисите. На тази локация ще бъдат и кастингите за начинаещи модели, разговорите с дизайнери, индустриалните панели. 

Седмицата на модата в Ню Йорк е събитие за американските дизайнери, на което те имат възможност да покажат най-новите си колекции и да се срещнат с експерти, редактори и клиенти. За тези, които не могат да присъстват лично, организаторите са предвидили стрийминг връзка. 

Кевин Хуен, моден директор на сп. "ИнСтайл", прогнозира неочаквани съчетания и металически оттенъци: "Дизайнерите се отдалечават от традиционния блясък на златото, среброто и бронза и залагат на вибриращо червено, блестящо синьо, изумруденозелено. Този избор на цветове добавя ново значение на металическите оттенъци." Той очаква и използване на флорални мотиви по нов начин. Цветя за пролетта е нещо очаквано, но цветя за есента е преобръщане - изхвърляме сезонните клишета и избираме жизнерадостни модели за тъжните месеци, каза Хуен. 

Хуен се надява да види повече колекции, създадени от жени: "Изненадващо е, но индустрията наистина страда от липса на водещи женски фигури в бизнеса. А най-хубавото на Ню Йорк е, че тук има толкова много добри дизайнерки."

Около 50 модни къщи, сред които "Каролина Ерера", "Майкъл Корс", "Лакуан Смит" ще представят колекциите си между 9 и 14 февруари. Парижката модна марка "Людовик дьо Сен Сернен" ще направи своя нюйоркски дебют. /БТА