Понеделник, 29 Апр 2024
           
Политика

Анализът на всички министерства е полуготов, каза вицепремиерът Мария Габриел

   
Анализът на всички министерства е полуготов, каза вицепремиерът Мария Габриел

Анализът на всички министерства е полуготов в завършен вид. Това заяви вицепремиерът Мария Габриел преди началото на форума на тема „Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и възможности за иновации“.

Организатори на конференцията са Министерството на отбраната, съвместно с Министерството на иновациите и растежа и Министерството на икономиката и индустрията.

Габриел каза, че предстои да разговарят с министрите още веднъж по отношение на част от мерките, които да се състоят. Вицепремиерът отбеляза, че трябва да се реши какви са следващите цели, тъй като управленската програма е до края на 2024 г. и по думите ѝ има много ясна цел, която е да се даде устойчивост и стабилност на България. Това според Габриел означава, че заедно с министрите трябва да се даде продължението на мерките, които са започнати. "За мен е важно разговорите да продължат в много конструктивен и много положителен дух", каза вицепремиерът. 

В отговор на въпрос вицепремиерът каза още, че всяка партия има право да отстоява позициите си. До този момент ние сме видели един изключително добър синхрон с парламентарните групи, които подкрепят правителството, отбеляза Габриел. 

БТА