Петък, 03 Май 2024
           
Развлечения

"Зимна магия" за почитателите на Радиооркестъра

   
\

В концерта си "Зимна магия" на 2 февруари в зала "България" Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Константин Илиевски ще представи симфоничното скерцо „Чиракът магьосник“ от Пол Дюка, Концерт за кларинет и камерен оркестър от Любомир Пипков със солист Данчо Радевски и Фантастична симфония от Ектор Берлиоз. Началният час е 19:00, пише БНР

През този юбилеен за Радиооркестъра 75-и сезон маестро Илиевски залага на българското композиторско творчество, като включва по една пиеса от български автор във всяка проява. С тази програма ще бъде отбелязана 120-годишнината на Любомир Пипков, който се вписва чудесно сред другите именити творци, първо, като френски възпитаник и второ - като ученик на Пол Дюка. 

За мястото на Пипков в музикалната ни култура и за интересните идеи, които можем да открием в неговия Концерт за кларинет и камерен оркестър, създаден през 1966 г., както и за интригуващите детайли в другите две пиеси, включени в програмата "Зимна магия", в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" разказа диригентът Константин Илиевски.

А Марио Ангелов - директор на дирекция "Музикална продукция и състави" съобщи новината, че до края на този творчески сезон билетите за концертите на Симфоничния оркестър на БНР ще бъдат на цени между 10 и 20 лв. 

Чуйте интервюто с двамата в звуковия файл.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати