Събота, 27 Апр 2024
           
Коментари Новини

Вежди Рашидов: Една Галя от посолството управлява държавата, колкото и цинично да звучи

   
Вежди Рашидов: Една Галя от посолството управлява държавата, колкото и цинично да звучи

Това, което се случва между президента Румен Радев и Делян Пеевски, мога да нарека спектакъл, тъй като то забавлява цялото общество. Но трябва да има мир, пише OFFNEWS 

Това заяви Вежди Рашидов по бТВ. Когато хора, които управляват държавата, се карат, разголват се публично, не е добре за обществото. Как е за тях, няма значение. Като големи мъже да наведат малко глави от двете страни и в името на българския народ малко да се смирят. Този скандал не носи дивиденти нито на президента, нито на г-н Пеевски", каза бившият председател на Народното събрание и бивш министър на културата.

Една Галя от американското посолство управлява държавата, колкото и цинично да звучи, заяви още той. И не пожела да влезе в подробности, но все пак обясни, че когато напускал парламента, от ГЕРБ му обяснили, че Галя от американското посолство се обадила на Деница Сачева и попитала какво ще правят с него.  

Той не е обсъждал с Бойко Борисов това, защото вече бил решил да се оттегли. Сега поддържа връзка с хора, които вече са напуснали партията.  

"Няма да му ставам гадже на Борисов. Сега него го обичат други хора, няма лошо, работили сме дълго време. Бях му добър министър, предполагам, защото работих искрено и честно за Министерството на културата. Работихме добре, но имам моите лични разочарования, че загубих 20 години от живота си, отдавайки са на политиката", коментира Рашидов. Сега има други хора, които през 2009 г. ги нямаше, допълни той. 

До оставката му от парламента се стигна след негови думи за жените, жертва на насилие, изречени в почивката на извънредното заседание на Народното събрание.

„Репликата не е обидна. Трябва човек да я прочете. То е професия. Тя не беше отправена към българските жени. Аз се извиних, ако някой се е припознал. Найден Геров го е обяснил – хора, които правят любов по интереси и за пари. Има такава професия. Как ги наричате – нощни ангели? Всички знаете, че този запис беше нерегламентиран. Аз от трибуна не бих го казал това нещо. Аз се извиних на българските жени. Беше отправено за случай, който го играхме в Америка“, обясни той.