Понеделник, 29 Апр 2024
           
Новини Свят

Шефът на украинското разузнаване обеща още атаки срещу руска инфраструктура

   
Шефът на украинското разузнаване обеща още атаки срещу руска инфраструктура
  БТА

Шефът на украинското военно разузнаване (ГУР) заяви днес, че силите на Киев планират да засилят атаките си срещу руска инфраструктура след серията от атаки с дрон над енергийни обекти на Русия тази година, предаде АФП, пише БНР

"Броят на атаките срещу руска инфраструктура вероятно ще се увеличи", каза Кирило Буданов в пост в социалните мрежи.

"Хипотетично има план, според който всичко това се случва. Мисля, че този план може да включи всички големи критични и военни инфраструктурни обекти в Русия", посочи той. 

От месеци Украйна не коментираше публично атаките с дронове и други нападения над руска територия, зад които се смяташе, че стои Киев.

Но през последните месеци военните започнаха публично да поемат отговорност за серия от атаки с дронове на стотици километри отвъд фронта.

Коментарите на Буданов идват, след като висш американски дипломат предупреди, че президентът Владимир Путин може да очаква "изненади на бойното поле".

В сряда в Киев Виктория Нюланд, подсекретар в Държавния департамент, заяви, че е уверена, че, "докато Украйна засилва отбраната си, г-н Путин ще получи няколко хубави изненади на бойното поле и че Украйна ще отбележи сериозен успех".

Буданов също така призова САЩ да доставят самолети А-10 Тъндърболт.