Понеделник, 29 Апр 2024
           
Новини Политика

Борисов и Пеевски смятат, че някои министри са се превърнали в партийни функционери

   
Борисов и Пеевски смятат, че някои министри са се превърнали в партийни функционери

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в синхрон укориха министри в кабинета "Денков - Габриел" затова, че по думите им действат като партийни функционери и не си вършат работата. Нито един от двамата обаче не пожела да посочи кои точно министри се визират, но уточниха, че те в момента обикалят страната. Борисов пък укори партньорите си от "Продължаваме промяната - Демократична България", че прекалено самоуверено са започнали да мислят за ротацията, пише ДНЕВНИК

 

"Резултатите на министерствата никак не са добри и просто ще имам сериозни разговори. Много от министрите не си гледат работата, а се превърнали в партийни секретари. Обикалят регионите, срещат с техните структури, пропагандират направеното от нас за тяхно дело", каза Борисов. По думите му тази пропаганда, която тече в момента, "няма да се отрази никак добре на ротацията". Борисов избегна да отговори в конкретика на въпроса в колко министерства вижда проблем, след като преди няколко месеца бе заявил, че седем-осем министерства не си вършат работата. За пореден път път обаче атакува спортното министерство, в което по думите му цари ужасяваща корупция.

 

Пеевски добави, че все още не се е запознал с резултатите от оценката на работата на министрите, която трябва да бъде изготвена от премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, но уточни, че има вече наблюдения върху работата им. Заяви, че според него е грешно, че някои министри са се превърнали в "партийни секретари": те са министри на България, трябва да си вършат работата и да работят за хората, не да ходят по партийни мероприятия", каза той.