Събота, 27 Апр 2024
           
Новини Свят

ООН предупреди, че системата за помощи в Газа може да се срине

   
ООН предупреди, че системата за помощи в Газа може да се срине

Израелската армия призна, че наводнява тунелите, използвани от палестинското  движение "Хамас" в Ивицата Газа, но подчерта, че не застрашава мирното население, пише БНР

От ООН отново заявиха, че хуманитарната ситуация в Газа е много тежка.

От ООН настояха, че Агенцията за палестинските бежанци не може да бъде заменена в помощта за населението на Ивицата Газа. Редица страни спряха финансирането, след обвиненията към 12 служители на агенцията, че са замесени в нападението срещу Израел от 7 октомври.

Постоянният представител на Иран в ООН Амир Саид Иравани предупреди, че сраната му ще реагира бързо на всяко нападение срещу територията и интересите ѝ, както и на всякакви посегателства срещу ирански граждани зад граница.

Ден по-рано американският президент Джо Байдън заяви, че е решил какви ще бъдат ответните му действия на атаката с дронове в Йордания, при която бяха убити трима американски войници.

От Централното командване на САЩ съобщиха, че американски ескадрен миноносец в Червено море е прехванал противокорабна ракета, изстреляна от йеменските бунтовници хути. През последните седмици от солидарност с палестинците в Газа те предприеха серия от нападения срещу кораби, които смятат за свързани с Израел.