Петък, 03 Май 2024
           
Коментари Новини

15 флашки от местния вот ги няма, гласове от тях не са преброени, твърди Григорова

   
15 флашки от местния вот ги няма, гласове от тях не са преброени, твърди Григорова

15 флашки, които трябва да се сравнят с протоколите от машинния вот на местните избори през октомври 2023 година липсват, пише OFFNEWS

Това заяви пред bTV общинският съветник Ваня Григорова. Според нея много хора се съмняват в машинното гласуване. "Никъде в ЕС не се гласува така. Представете си какво може да се направи с една флашка", каза Григорова. 

Тя твърди, че на балотажа на кметските избори миналата година, когато Григорова и Васил Терзиев се изправиха един срещу друг, 15 флашки въобще не са били предадени на вещите лица.

"Флашките се сравняват с протоколите от машинния вот. 15 флашки ги няма, не съществуват. Тези гласове не са преброени", заяви Ваня Григорова. 

По думите не помни друг път да е имало толкова малка разлика между двама кандидати на балотаж на кметски избори.

 

"Имаме огромен проблем и не бива да си затваряме очите на него. Имаме едни протоколи които се различават с официалните резултати. Имаме липсващи флашки. Така са били скрити всички доказателства как са гласували всички избиратели в тези 15 секции", каза Ваня Григорова. 

Според нея за това са виновни "Продължаваме промяната - Демократична България", а не Централната избирателна комисия. 

На 15 март ще е следващото заседание на Административния съд - София по жалбата на Ваня Григорова срещу решението на Столичната избирателна комисия, с което за кмет беше обявен Васил Терзиев. Дотогава 1639-те протоколи от изборите в столицата би трябвало да бъдат разгледани. 


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати