Петък, 03 Май 2024
           
Коментари Новини

Татяна Кристи: Видяхме жестокост, която не може да се обясни от цивилизационно

   
Татяна Кристи: Видяхме жестокост, която не може да се обясни от цивилизационно

Голяма част от терористите на "Хамас" са били дрогирани, а жестокостта им в Ивицата Газа няма цивилизационно обяснение. Това разказа пред БНР журналистът Татяна Кристи, която с група колеги е участвала в пътуване в Израел, пише БНР

Тя е имала възможност да се доближи на максимално близко разстояние до Ивицата Газа, да бъде в тези кибуци, които бяха нападнати на 7 октомври 2023 г. и е разговаряла с оцелелите и с близки на отвлечените от "Хамас"..

"Ние имахме възможността да посетим само един кибуц, който беше ударен с изключително голяма жестокост и може би първият, в който са влезли рано сутринта терористите на "Хамас". Видяхме покъртителни картини и ще направя кратък документален филм. В кибуци, приличащи на срединоморски курорти с китни градини и хубави къщи, общества, направили си средиземноморски рай, видяхме какво са направили терористите с този рай", споделя Татяна Кристи.

 

И разказва за ужасите на войната: 

"В Израел има убити мюсюлмани, палестинци, бедуини с техните семейства. Видяхме необяснима жестокост. Военните, с които комуникирах и очевидци казват, че всички дошли с военни униформи са били дрогирани. И казват, че в Газа много се разпространява сред терористите една дрога, която е заразила младото поколение в Газа и се приема в изключително големи количества."

Татяна Кристи сподели, че е изгледала един филм, апокрифен, 47-минутен, който се показва на журналисти и политици по света, но не се показва официално пред обществеността и медиите.

"Защото е много, много жесток с кадри на насилие – потвърдени, документални, събрани от камерите на самите терористи, камери от улици, от телефоните на терористите и жертвите. Видяхме обезглавяване, убийства на семейства, изгаряне. Видяхме жестокост, която не може да се обясни от цивилизационна гледна точка", разказва журналистката.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати