Петък, 03 Май 2024
           
Политика

2,576 милиарда лева са заложени в проекта за бюджет на София за тази година

   
2,576 милиарда лева са заложени в проекта за бюджет на София за тази година

2 576 000 000 лева са заложени в проекта за бюджет на София за тази година. Кметът Васил Терзиев и заместниците му представят тази вечер параметрите му пред жителите на столицата в аулата на Софийския университет, пише БНР

Още 100 милиона лева ще получи Столичната община по проекти от държавния бюджет, посочи кметът Васил Терзиев:

"Предали сме 109 проекта. Половината от тези средства ще бъдат заделени за проекти в районните администрации -  нещо, с което изпълняваме нашите обещания да дадем повече власт и възможности на районните кметове".

Заместник-кметът по финанси Иван Василев коментира, че проектобюджетът на София отговаря пряко на нуждите на гражданите и техните проблеми:

"Заложили сме строителство на детски градини, подобряване на инфраструктурата - пътна, тротоарна, изграждане на многоетажни паркинги, но също така и средства за проектиране изграждането и на детски градини.

Заделили сме повече средства за чистота и зеленина, за озеленяване, увеличили сме средствата, които са за отчуждаване на имоти, попадащи на територии на паркове,.

Увеличихме средствата, свързани с дигиталната трансформация - изключително важна тема, и е важно услугите на Столична община да бъдат достъпни за граждани и бизнес и онлайн и хората да не губят време в чакане на опашки.

Също така сме заложили 5,3 милиона за граждански бюджети, които ще отидат пряко при гражданите и те трябва да решат как да ги разходят".

Заплатите на районните кметове и на кмета на София трябва да бъдат увеличени, смята Васил Терзиев. Той, както е обещал, ще продължава да взима месечно по 1 лев, а другите средства от заплатата си ще дарява за благотворителност.


Анкета

За кого/как ще гласувате на предсрочните парламентарни избори на 9 юни?


Резултати